Nieuws

Keep up to date with the latest news 

#excitehockey

Pinoké JB1 is LANDSKAMPIOEN!

Hier de highlights: https://www.youtube.com/watch?v=1N2sJPxidBY&feature=youtu.be

De wedstrijd begon bijzonder spectaculair en de vonken spatten dan ook van de vloer. Pinoké liet meteen merken waar het voor kwam: het kampioenschap. Na zes tellen was het eerste schot op doel dan ook een feit, maar SCHC-goalie Douwe Lankhout was scherp. Vijf minuten later was het toch vissen voor de Bilthovenaren, nadat Sam Steins Bisschop de nul van het scorebord deed verdwijnen. Daarop was het hek van de dam en waren het Joep Troost en Levi Bleekermolen die de score naar een verschil van drie tilden.

Aansluitingstreffer

De koppies gingen niet hangen bij de club uit De Bilt en de strijdlust bleef. Helemaal een aansluitingstreffer was het niet, maar toch ging ook bij Stichtse de nul van het scorebord. Olivier de With tekende voor die treffer. Terwijl de speaker nog bezig was met het omroepen van het doelpunt, lag de bal alweer in het net. Vernietigend hard schoot aanvoerder Sam Steins Bisschop de 1-4 binnen, vlak voor de rust.

Rollen omgedraaid

Waar Pinoké het initiatief in de eerste helft naar zich toetrok, deed SCHC dat direct na de rust. Het wachten was dan ook op de tweede goal van de rood-blauwen. Drie opgelegde kansen, onder meer voor de diep geposteerde Christiaan Kole, hadden de rollen kunnen omdraaien. De spits bleek zijn vizier niet op scherp te hebben staan, want alle inzetten verdwenen naast de goal. En zoals het dan negen van de tien keer gebeurt viel de treffer alsnog aan de andere kant. Een bijzonder sterk spelende Joep Troost maakte tegen de verwachtingen in de 5-1 voor Pinoké, een klap die Stichtse niet meer te boven kwam.

De vermoeidheid was van de gezichten van de jongens van SCHC af te lezen. Stephan Gramcow probeerde het een aantal keer op individuele klasse, maar kwam telkens net te kort. Waar hem dat niet lukte, had teamgenoot Philippe Bouvy die adem nog wel. Na een knappe solo wist hij de doelman te verschalken, maar de treffer had totaal geen invloed meer op de overmacht van Pinoké.

Te vroeg gejuicht

Terwijl de klok met een 7-2 stand in het voordeel van de Amsterdammers al op nul stond, was er nog een strafcorner gegeven. Beide teams toonden klasse door ook deze corner serieus te nemen en vol in te vliegen. Nadat de inzet in eerste instantie naast werd gewerkt en er al een feestje op het veld werd gevierd, besloot de scheidsrechter anders: opnieuw nemen. Dat liet Troost zich geen twee keer zeggen en zette op die manier een 8-2 eindstand op het scorebord.